Skip Navigation
 
Ik bezit enkele uitstekende instrumenten van de bouwers Fumitaka Saito (Amsterdam) en Adriana Breukink (Enschede), die ik van harte kan aanbevelen.

Adriana heeft gezorgd voor spectaculaire ontwikkelingen in de blokfluitbouw, onder meer door het ontwerpen van de 'droomfluiten' (een kruising tussen een renaissance- en een barokblokfluit) en de Eagle blokfluit! Voor meer informatie verwijs ik naar haar website: www.adrianabreukink.comVan haar bespeel ik een handgebouwde droomalt in f’ , een barokaltblokfluit in f’ en een Eagle-altblokfluit op 440 Hz. Deze fluiten hebben een grote, ronde, heldere en krachtige toon en een diepe, sonore laagte. Ze zijn bovendien goed gestemd en makkelijk speelbaar.

Van Fumitaka bespeel ik een Ganassi in g’ 466 Hz, een voice-flute in d’, een altblokfluit in f’ beide naar Bressan en een sopraanblokfluit naar Terton op 415 Hz. Deze fluiten vragen om een subtielere aanpak en hebben ook een buitengewoon fraaie, diepe en verdragende klank.

Fumitaka Saito
Balistraat 49A
1094JC Amsterdam
T 06-11198745
E saito.recorder@gmail.com

Verder raad ik elke docent en speler aan om de website van de Duitse firma Mollenhauer te bezoeken. Zij zijn de laatste jaren zeer innovatief geweest en bieden een rijk en gevarieerd instrumentarium. Om enkele voorbeelden te geven: de droomfluiten van Adriana Breukink (sopraan, alt en tenor) in verschillende uitvoeringen (droomsopranen zijn nu ook met kunststof kop en houten onderstel of helemaal in kunststof te verkrijgen); de moderne altblokfluit, met een omvang van 3 oktaven (e’-es’’’!) en de barokblokfluiten naar Morgan.

Verder kan ik van harte aanbevelen de instrumenten van Luca de Paolis. Van hem bespeel ik een Ganassi sopraan. E info@ldpflautidolci.net
W www.ldpflautidolci.netFoto Alex de Groot